Még ötvenmilliárd a Széchenyi-tervhez

2002.05.10. 11:12

Akárcsak tavaly, az idén is szükséges lesz a Széchenyi-terv költségvetési keretének kibővítése, ezért a kormány megbízta a gazdasági és a pénzügyminisztert egy ilyen témájú előterjesztés elkészítésére - mondta el Glattfelder Béla, a Gazdasági Minisztérium politikai államtitkára.

Az államtitkár elmondta, hogy az előterjesztésben a költségvetési keret - a felmerült igényekkel összhangban lévő, de legalább - 50 milliárd forinttal történő bővítésére kell javaslatot tenniük a tárcáknak az idén június 20-áig.

Az államtitkár szavai szerint bár az idén egyszer már tízmilliárd forinttal megemelték a Széchenyi-terv keretét, a beérkezett pályázatok nagy száma miatt mindenképpen szükség lesz a második félévben az 50 milliárd forintos keretbővítésre. Erre a költségvetés szabályai alapján az év második felében van lehetőség. Tavaly 49 milliárd forinttal növelték meg az e célra előirányzott összeget - emlékeztetett Glattfelder Béla.

Elmondta, hogy a költségvetésben biztosított keretből még 40 milliárd forint áll rendelkezésre. Az ügyben természetesen a jövendő kormánynak kell majd döntenie, de véleménye szerint a keretbővítést el fogják fogadni, hiszen az MSZP választási ígéretei között is szerepelt a Széchenyi-terv folytatása.

(MTI)

Ajánlat:

Gazdasági Minisztérium

Korábban:

Szafaripark Széchenyi-tervvel
(2002. május 3.)

Széchenyi-terv: eddig csak 11,5 milliárdot utaltak át
(2002. április 3.)