Bizalomerősítő értékelési rendszer az S&P-nél

Vágólapra másolva!
Átalakítja hitelminősítési rendszerét a Standard and Poor's: a cég az S&P 500-as indexben szereplő vállalatok besorolását újabb - többek között a cégek és a nyilvánosság viszonyát értékelő - kritériumokkal egészíti ki. A hitelminősítők az Enron-botrány kapcsán megingott bizalmat kívánják visszaszerezni.
Vágólapra másolva!

Az Enron-csőd nemcsak a könyvvizsgáló-piacot rendítette meg, de megingatta a befektetők és a hatóságok hitelminősítőkbe vetett bizalmát is, mert a besorolásokból nem lehetett következtetni az óriáscég közelgő összeomlására.

A bizalom megerősítése érdekben a Standard and Poor's csütörtökön bejelentette: még az idén átalakítja hitelminősítési rendszerét - adta hírül a Bloomberg hírügynökség. A vállalat 125 kritérium alapján ismét besorolja az S&P 500-as indexben szereplő cégeket; az új értékelési szempontok között szerepel többek között a cégek igazgatósága függetlenségének vizsgálata, a kisebbségi tulajdonosokkal való bánásmód értékelése, és a nyilvánosság számára készült pénzügyi beszámolók minőségének vizsgálata.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Standard and Poor's