Húszezres leépítés a Deutsche Telekomnál

Vágólapra másolva!
A Deutsche Telekom 2004 végéig 20 800 fővel csökkenti alkalmazotti létszámát - mondta a konszern személyzeti igazgatója, Heinz Klinkhammer a Handelsblatt gazdasági lapnak. Szintén a vállalattal kapcsolatos kedvezőtlen hír, hogy a Moody's hitelminősítő leminősítést valószínűsítő negatívra változtatta a távközlési vállalat adósságainak besorolását.
Vágólapra másolva!

A világszerte összesen 256 ezer alkalmazottat foglalkoztató távközlési óriásvállalat 38 400 fő elbocsátását és 15 600 új munkahely létesítését tervezi. A 180 ezer németországi munkahelyből 22 ezer szűnik meg, 10 ezerrel több, mint amennyiben a szakszervezetek a cég vezetésével megállapodtak. A többletleépítést elbocsátások nélkül szeretné megoldani a Deutsche Telekom - mondta a Handelsblattnak adott interjújában Heinz Klinkhammer.

Ronthatja a Deutsche Telekom besorolását a Moody's

Két hónappal az adósi besorolás spekulatív szintre rontása után az újabb leminősítést valószínűsítő negatívra változtatta a Deutsche Telekom és amerikai leányvállalatai, valamint a pénzügyi részleg, a Deutsche Telekom Finance B.V. hosszú távú besorolását csütörtökön a Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő. A hitelminősítő lépését azzal indokolta, hogy egyre nagyobb a vezetékes üzletág növekedési üteme lassulásának esélye.

A távközlési óriáscég részvényeinek árfolyama csütörtök délután 4,82 százalékos gyengülést követően 11,85 euró volt a frankfurti értéktőzsdén.

(MTI)

Ajánlat:

Deutsche Telekom

Korábban: