Vágólapra másolva!
A Földhivatalt az elmúlt időben nem egy kritika érte mind az ügyintézés lassúsága, mind a jogászi szakértelem hiánya miatt. A Földhivatalt - ami jelenleg az államigazgatás része - ezért célszerű visszavinni a bíróságok alá - nyilatkozta az Üzleti Negyednek Bárándy Péter, a leendő kormány igazságügyminiszter-jelöltje.
Vágólapra másolva!

A Földhivatal jelenleg a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium alá tartozik, de az uniós csatlakozásig a vissza kell vinni a bíróságok alá. A hivatal eddigi működésének lassúsága ugyanis jelentős részben a jogászi infrastruktúra, szakértelem hiányának köszönhető. Az intézkedéssel az ügyek lényege gyorsabban áttekinthető lenne - mondta el kérdésünkre Bárándy Péter.

A Földhivatal bíróságok alá helyezése, azaz függetlenítése az államigazgatástól azonban nemcsak ésszerű, de unió-konform megoldás is lenne. Az intézkedésre valószínűleg nem kerül sor az első száz nap alatt, de a parlamenti ciklus alatt feltétlenül végre kell hajtani - tette még hozzá a miniszter-jelelölt.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Ingatlan
(az Üzleti Negyed Rovata)