A kijelölt pénzügyminiszter is részt vesz a tőzsde road-show-ján

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde hagyományos, a korábbi években novemberben megejtett londoni befektetőlátogató körútját idén június 10-20. között tartják. A road-show-ra a leendő pénzügyminiszter is elkíséri a nagyobb kibocsátó cégek, és a tőzsde vezetőit.
Vágólapra másolva!

A tőzsde és a négy legnagyobb kibocsátó vezetői mellett László Csaba leendő pénzügyminiszterrel is találkozhatnak majd a nagy intézményi befektetők a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) hagyományos londoni befektető-látogató körútján - derül ki a NAPI Gazdaság írásából.

A választások nyomán megélénkült a befektetők - utóbbi két évben meglehetősen csekély - érdeklődése a magyar részvények iránt, ezt a hullámot szeretné kihasználni a nemrég részvénytársasággá átalakult tőzsde új vezetése.

A pénzügyminisztertől valószínűleg a forint kívánatosnak tartott erősségére, az új kormány árszabályozási politikájára és a tőzsdei privatizáció újraindulására vonatkozó kérdésekre várják majd a választ a befektetők. A tőzsde még nem véglegesítette a road-show terveit, így egyelőre nem tudni, a londoni mellett a New York-i befektetőkhöz is eljut-e a csapat.

(MTI)

Ajánlat: