<P class="MsoNormal">Király László György lett az APEH elnöke

Vágólapra másolva!
Király László Györgyöt nevezték ki az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnökévé június 3-i hatállyal - jelentette be László Csaba pénzügyminiszter hétfőn. Király László György korábban az APEH Bács-Kiskun megyei szervezetének elnöke volt.
Vágólapra másolva!

László Csaba a kinevezéssel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy szakmai kiválasztás történt, ami elsősorban az APEH hatékonyabb működésére és a politikától való semlegességére lesz garancia, de bízik abban is, hogy még ügyfélbarátabb, rugalmasabb lesz az adóhivatal munkavégzése.

- Az adóhivatal akkor jó, ha szürke és unalmas, mert valójában ez egy közigazgatási végrehajtó szervezet, aminek a mindenkori kormány jelöli ki a feladatát. Szeretném, ha megváltozna az APEH-ről eddig kialakított kép, hogy ne féljenek tőle az emberek, illetve csak azok tartsanak a szervezettől, akiknek adótartozásuk van és nem tartják be a törvényeket. - mondta Király László György.

A szakember azt is bejelentette, hogy nem kíván változtatni az APEH eddig kialakított szervezeti felépítésén, és nem tervez személycserét az elnökhelyettesi posztokon. Az új elnök ugyanakkor hozzátette, hogy felülvizsgálják az adóhatóság működését, amely során változtatnak az eddigi hibás gyakorlatokon, de megőrzik az eddig elért eredményeket.

László Csaba pénzügyminiszter újságírók kérdéseire válaszolva elmondta, hogy még mindig nem dőlt el hová kerül az adónyomozó részleg, csupán az biztos, hogy kikerül az APEH fennhatósága alól. Az előzetes tervek szerint az adórendőrség vagy a Vám- és Pénzügyőrség, vagy a rendőrség kötelékébe kerülhet.

A pénzügyminiszter azt is elárulta, hogy az eddigi adatok alapján 25 milliárdos többletbevételre számítanak éves szinten az áfa-befizetésekből.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

APEH