Lengyel gyógyszergyárat vesz a Richter

Vágólapra másolva!
Még júniusban végbemehet a lengyel Polfa Grodzisk Mazowiecki gyógyszergyár eladása a magyar Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Rt.-nek - mondta hétfői tájékoztatóján a lengyel kincstárügyi miniszter. Értesülések szerint a Richter 200 millió zlotyt (13 milliárd forint) fizet a Polfa többségi részesedéséért, ami a vételár mellett a jövőbeni befektetéseket is tartalmazza
Vágólapra másolva!

Wieslaw Kaczmarek lengyel kincstárügyi miniszter kijelentése szerint a Polfa Grodzisk gyógyszergyár privatizációja (a Richter Gedeon Rt. részvételével) a végső szakaszában van, így június végéig lezárható az ügylet.

Kaczmarek értékelése szerint - feltételeit tekintve - ésszerű tranzakcióról van szó, amelyet érdemes megvalósítani. A miniszter tudomása szerint minden, a privatizáció engedélyezéséhez szükséges hatósági véleményezés megtörtént, és ezek a vélemények pozitívak.

A Varsó melletti Grodzisk Mazowieckiben működő Polfa Grodzisk tavalyi forgalma 144 millió zloty volt, tiszta nyeresége 7,6 millió zloty. A gyár egyike a még nem privatizált öt lengyelországi gyógyszergyárnak.

(1 dollár=4,03 zloty
1 zloty = 65 forint)

(MTI)