Együttműködés a szlovák és magyar bankfelügyelet között

Vágólapra másolva!
A bankfelügyeleti tevékenységre vonatkozó együttműködési megállapodást írt alá Szász Károly a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) elnöke és Ivan Sramko, a Szlovák Nemzeti Bank elnökhelyettese, kedden Budapesten - adta hírül közleményben a felügyelet.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a megállapodás megteremti a lehetőségét annak, hogy a két felügyelet törvényes keretek között adatokat és információkat cseréljen. Ezen felül lehetőséget biztosít kölcsönös helyszíni vizsgálatokra az anyaintézményeknél és azok leányintézményeinél, vagy együttműködésre olyan események, fejlemények és kockázatok feltárásában, amelyek a felügyelet saját területén jelentkeznek, hatásuk azonban a másik ország bankrendszerét is érinthetik.

A PSZÁF emlékeztet arra, hogy a megállapodás megkötésének aktualitását adja az OTP Bank 92,55 százalékos tulajdonszerzése a szlovák Investicná A Rozvojova Banka-ban (IRB). A most aláírt felügyeleti megállapodás már a negyedik, amelyet a PSZÁF külföldi partner bankfelügyeleti hatósággal kötött. Eddig a német, az osztrák és a new-yorki bankfelügyelettel jött létre hasonló megállapodás.

(MTI)

Ajánlat:

PSZÁF