A Suzuki is beszáll a Daewoo utódlásába

Vágólapra másolva!
A Suzuki Motor Corp. 15 százalékot vásárol a GM-Daewoo Motor vállalatban, amelyet a General Motors alakít meg a csődbe ment dél-koreai Daewoo Motor Co. utódjául. A Suzuki a 10-15 milliárd jenes befektetése révén közös kisautótípusok fejlesztésre és fontosabb részegységek - például a motor és az erőátviteli rendszer - megosztására törekszik az újonnan létesítendő vállalattal.
Vágólapra másolva!

A Suzuki emellett a General Motors dél-koreai értékesítési hálózatát is igénybe tervezi venni saját márkáinak terjesztésére. A GM-nek 20,1 százalékos részesedése van a Suzuki Motorban. A GM még áprilisban vásárolta meg a Daewoo Motor 42 százalékát, míg az üzleti érdekeltségi körébe tartozó vállalatok további 25 százalékot szereztek a dél-koreai autógyárban.

Az elmúlt héten sajtóértesülések jelentek meg a GM küszöbön álló közös vállalkozásával kapcsolatban. Ezeket kommentálva a GM szóvivője pénteken még cáfolta, hogy a Suzuki Motor és a kínai Shanghai Automotive Industry Co. közösen 25 százalékos részesedéssel vennének részt a létesítendő vállaltban. A Suzuki Motor részvénye erősödött a hírre a tokiói értéktőzsdén.

(MTI)

Korábban:

A GM megveszi a Daewoot
(2002. április 30.)

Zöldlámpa a GM-nek Dél-Koreában
(2002. április 10.)

Ajánlat:

GM