A Deutsche Telekom eladta a France Télécom-pakettjét

Vágólapra másolva!
A Deutsche Telekom értékesítette a France Télécomban meglévő 1,8 százalékos pakettjét. A 300 millió eurós bevételt a német távközlési cég kizárólag adósságainak lefaragására fordítja, írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A Deutsche Telekom (DT) - a Goldman Sachson keresztül adta el a France Télécomban (FT) meglévő 1,8 százalékos részesedését, vagyis megvált mind a 20 millió FT-részvényétől. Az akcióval pontosan a vételi ár negyedéért szabadult meg francia részvényeitől a német társaság.

A befolyó, mintegy 300 millió eurót a DT teljes egészében 67,3 milliárd eurós adósságállományának csökkentésére fordítja. A DT amúgy nagyot bukott az ügyleten, hiszen 1998. júliusában, amikor a két cég közötti szövetség erősítése érdekében az FT is DT-részesedéshez jutott, 1,2 milliárd eurót fizetett a francia vállalat részvényeiért, a gazdasági napilap szerint.

A szövetség 1999-ben bomlott fel, amikor a német távközlési cég anélkül tett felvásárlási ajánlatot a Telecom Italiára, hogy egyeztetett volna francia partnerével. A France Télécom 2000. végén adta el 1,8 százalékos DT-részesedését, 3,1 milliárd euróért.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

DT

FT

Korábban: