A gazdaságnak német vb-győzelem használna leginkább

Vágólapra másolva!
A világgazdaság szempontjából Németország vb-diadala keltené a legkedvezőbb hatást - erre a következtetésre jutottak a holland ABN Amro bank szakemberei. A gazdaságkutatók szerint, ha Rudi Völler szövetségi kapitány csapata nyerne, akkor megélénkülne a kereslet a német termékek iránt.
Vágólapra másolva!

Amennyiben Németország megszerzi a világbajnoki címet, valószínűleg ugrásszerűen megnő a Made in Germany jelzésű áruk népszerűsége - olvasható a tanulmányban. Az emberekben a győzelem megerősítené azt a meggyőződést, hogy a német termék nem különleges és nem is túl elegáns, de megbízható, tartós és nagy hatású - vélik a bank szakemberei.

Teljesítményét tekintve a német gazdaság jelenleg az utolsó helyen áll az eurózónában, ezért is lenne a sportsikeren jóval túlmutató jelentősége a labdarúgó-válogatott győzelmének.

A kutatók úgy vélik, hogy a világgazdaság szempontjából Anglia elsősége is kívánatos lenne, ám Nagy-Britannia nem tagja az eurózónának, ezért fontosabbnak tartják a németek diadalát.

A többi negyeddöntős együttes vb-győzelme ugyanakkor nem váltana ki különösebb hatást, ez alól legfeljebb az Egyesült Államok kivétel. Az amerikaiak körében azonban a futballnál továbbra is sokkal népszerűbb a baseball, a kosárlabda és a jégkorong, így Bruce Arena csapatának első helye valószínűleg nem növelné jelentősen a fogyasztók vásárlókedvét.

(MTI)

Korábban:

Márkák harca a gyepen
(2002. június 20.)

Nem hiányzik a könyvtárából?