A WorldCom lekerülhet a Nasdaq-ról

Vágólapra másolva!
A könyvelési botrányba keveredett WorldCom telekommunikációs vállalat hétfőn az amerikai tőzsdefelügyeletnek (Securities and Exchange Commission - SEC) bejelentette: vizsgálják, hogy szükség van-e további módosításokra az 1999-es és a 2000-es eredményekre vonatkozólag, amellyel tovább nőne a vállalat körül kialakult botrány. A cég papírjai péntektől kikerülhetnek a Nasdaq jegyzékéből - írja a CNNMoney.
Vágólapra másolva!

A WorldCom az 1999-es és a 2000-es eredmények esetleges további módosítása mellett azt is bejelentette, hogy július 5-i határidővel kikerülhetnek a részvényei a technológiai papírokat felvonultató Nasdaq jegyzékéből. A cég hitelezői közül néhányan ráadásul egyértelművé tették, hogy a jövőben szigorúbb feltételek mellet nyújtanak kölcsönöket a társaságnak, illetve, hogy a 2,65 milliárd dolláros adósság 51 százalékát birtokló hitelezők jogosan kérhetik az kölcsönök idő előtti visszafizetését.

A WorldCom részvényeinek árfolyama egyébként 90 centet esett a hétfői korai kereskedésben. A WorldCom-botrány kirobbanása óta először kereskedtek a telekommunikációs vállalat papírjaival.

Mint ismeretes, a múlt héten súlyos könyvelési csalásra derült fény a vállalattal kapcsolatban, ugyanis napvilágot látott, hogy 2001-től öt negyedéven keresztül 3,8 milliárd dollárnál nagyobb profitot jelentett a cég a valós adatnál.

Az távközlési szolgáltató könyvelési csalásait vizsgáló nyomozók most a társaság korábbi vezérigazgatója, Bernard Ebbers szerepét vizsgálják az ügyben. Az áprilisban leköszönt WorldCom-vezért várhatóan a SEC, és kongresszusi nyomozók is kikérdezik majd - tudósít a CNNMoney.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

WorldCom

Korábban: