<P class="MsoNormal">Csökkent a munkanélküliség

Vágólapra másolva!
Csaknem hatezerrel csökkent a regisztrált munkanélküliek száma az idén júniusban májushoz képest, így a hónap végén 328.500 munkanélkülit tartottak nyilván a munkaügyi központokban - adta hírül a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium (FMM) hétfőn.
Vágólapra másolva!

Az egy évvel korábbihoz képest 31.100-rel alacsonyabb a regisztrált munkanélküliek száma. A központi régióban 16,5 százalékkal az Észak-Alföldön 12,6 százalékkal, a Dél-Alföldön 9,1 százalékkal esett vissza a regisztrált munkanélküliek száma egy év alatt. Az egyik legkedvezőbb változás, hogy 20,9 százalékkal csökkent a tartósan, tehát az egy éve vagy egy éven túl regisztrált munkanélküliek száma egy év alatt.

Az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest a fizikai foglalkozásúaknál 8,5 százalékos, a szellemi munkát végzőknél 9,3 százalékos a regisztrált munkanélküliek létszámának mérséklődése. A munkáltatók által bejelentett álláshelyek száma mintegy 10 százalékkal haladta meg júniusban a májusi mértéket. Június során 31.200 új munkalehetőséget jelentettek be a munkáltatók a munkaügyi központoknak. A rendelkezésre álló álláshelyek száma így júniusban csaknem elérte a 90 ezret.