Megmenekülhet a Vivendi

2002.08.16. 10:43

A mintegy 17 milliárd eurós adósságot felhalmozó francia Vivendi Universal kedden Párizsban bejelentette, hogy megállapodást kötött öt kereskedelmi bankkal egymilliárd eurónyi hitel felvételéről, amelynek segítségével a világ második legnagyobb média-birodalma elkerülheti készpénz-tartalékainak kiapadását - írja a Bloomberg hírügynökség.

A hírügynökség banki forrásokra hivatkozva úgy tudja, hogy a BNP Paribas, a Citigroup Inc., a Credit Lyonnais, Credit Suisse First Boston és a Société Générale adja az összeget. A Vivendinek egyébként júliusban 1,8 milliárd eurónyi adósságot kellene visszafizetnie, ami alapjaiban rengetné meg a vállalatcsoport 2,4 milliárd eurós készpénz-tartalékait.

Szakértők szerint a vállalat múlt héten megválasztott új vezérigazgató, Jean-René Fourtou legégetőbb feladatai közé tartozik további hitelek előteremtése, illetve, hogy egyes vállalat-részek értékesítésével elkerülje a teljes készpénzhiányt. A Moody's nemzetközi hitelminősítő hétfőn bejelentette, hogy csökkentheti a társaság hitelbesorolását, miután a múlt héten a vállalat adósságát a befektetői kategória alá minősítette.

Roger Appleyard, az ABN Amro hitel-elemzője a Bloombergnek úgy nyilatkozott, hogy a Vivendi két-három hónapig biztosan működik még, és amennyiben ezalatt sikerül stabilizálni a cég helyzetét, úgy elkerülhető a további leértékelés.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Vivendi 

Korábban:

Vivendi-részesedéseket vásárolna a Vodafone 
(2002. július 8.)

Végkielégítést szeretne a leváltott Vivendi-vezér
(2002. július 5.)