Az LG jól járt a foci vb-vel

Vágólapra másolva!
A dél koreai LG Electronics meredek forgalom-növekedésről számolt be szerdán, ami a digitális televíziók iránti kereslet növekedésének köszönhető. A koreai-japán közös rendezésű futball világbajnokság idején ugyanis óriási mennyiségű készülék fogyott a rendező országokban- írja a BBC.
Vágólapra másolva!

A tévék mellett a vállalat mobil telefon-, és légkondicionáló berendezés-eladásai is növekedtek az egy hónapos rendezvény alatt. Az év második negyedévében a társaság forgalma 15 százalékkal haladta meg a tavalyi év hasonló időszakában regisztrált értéket, és 4,4 milliárd dolláros rekordösszeget ért el. Az LG profitja ugyanakkor 67 százalékkal csökkent, és 340,5 milliárd wont tett ki.

Az első ázsiai rendezésű foci vb-től a két rendező ország hatalmas gazdasági előnyöket várt., amely azonban csak részben valósult meg. Alig két héttel a vb után már kijelenthető, hogy a remélt turistaáradat elkerülte a rendező országokat, sőt gyakran foghíjas lelátók előtt rendezték a mérkőzéseket.

A japán, és koreai válogatott várakozásokon felüli teljesítménye miatt azonban a futball hihetetlen népszerűségre tett szert, aminek elsősorban a kereskedők, vendéglő-tulajdonosok örülhettek, ők jelentős profitot könyvelhettek el a vb idején.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: