Az ígéreteknek megfelelő lesz az eva

Vágólapra másolva!
Nem korlátozzák a választási kampányban tett ígéretekhez képest azoknak a gazdasági társaságoknak a körét, melyek az egyszerűsített vállalkozási adót (eva) választhatják - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Burány Sándor, a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára. A tárca számításai szerint 200 ezer vállalkozó és társaság választja majd az új adófajtát.
Vágólapra másolva!

Burány Sándor emlékeztetett: az új adónemmel a jelenleg működő tízmillió forint árbevétel alatti kis- és középvállalkozásokat kívánja jobb helyzetbe hozni a kormány, de nem szeretnék, ha a munkavállalók tömegesen kényszervállalkozóvá válnának az eva bevezetése nyomán. Megerősítette: a főállással rendelkező vállalkozók és az általános forgalmi adó hatálya alá eső társaságok is választhatják majd az evát. Az államtitkár közölte: az új adófajtát január elsejétől lehet majd választani, a részletes szabályozást pedig a következő két hét során dolgozzák ki.

A tárca számításai szerint mintegy 500 ezer vállalakozást érint az új adó bevezetése, és a minisztérium szakértői szerint közülük 200 ezren választják majd az evát.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Pénzügyminisztérium

Korábban:

Áfamentességgel járhat az eva
(2002. július 9.)