Négyszázmilliós veszteség gyanúja a Dresdener Banknál

Vágólapra másolva!
A második negyedévben 400 millió eurónál is nagyobb veszteséget termelt az Allianz csoportba tartozó Dresdener Bankvállalat és értékforgalmazó üzletága - közölte a Reuters hírügynökség. A bankcsoprot vezetősége 8 ezer alkalmazottól akar megválni.
Vágólapra másolva!

A veszteség hírére az Allianz vezetői közölték, költségcsökkentési lehetőségek után néznek a banknál, azonban a 400 milliós veszteségről szóló hírt nem erősítették meg. A tervek szerint az Allianz csak augusztus 14-én közli majd második negyedévi jelentését. Ha igaz a 400 millió eurós mínusz, az a hírügynökség szerint ugyancsak megkérdőjelezi a Dresdener Bank befektetési ágazatának, a Dresdener Kleinwort Wassersteinnek (DrKW) jövőjét.

A 400 milliós veszetség azt is jelentené, hogy az üzletág-csoport több mint félmilliárd eurós mínuszban volt, ugyanis az első negyedévi veszteség, a rossz tőzsdei hangulat miatt meghaladta a 126 millió eurót.A Dresdener már korábban bejelentette, hogy költségcsökkentés miatt 8 ezer alkalmazottját ereszti szélnek, közülük 1700-at a 8 ezer fős gárdát foglalkoztató DrKW-tól.

Az Allianz-részvények a hírre 5,34 százalékos zuhanással reagáltak, jelenleg 155,01 eurón állnak a frankfurti értéktőzsdén.

(MTI)

Ajánlat: