Elkelt a Burger King

Vágólapra másolva!
A világ második legnagyobb gyorsétterem láncának tulajdonosa, a Diageo megegyezett a Texas Pacific vezette befektetői csoporttal a Burger King eladásáról. A Whopper hamburgerről ismert étteremlánc 2,26 milliárd dollárért talált gazdát.
Vágólapra másolva!

A Burger Kinget egy a Texas Pacificból, a Goldman Sachs Group felvásárlási csoportjából, és a Bain Capitalból álló beruházói csoport vásárolja meg a Diageotól - közölte a Bloomberg hírügynökség. A világ legnagyobb szeszesital gyártójaként számon tartott Diageo még márciusban hirdette meg eladásra a Burger Kinget.

A cég vezetése már korábban bejelentette: legfőbb cél az eladásnál, hogy a Burger Kingért kapott ár elérje a 2 milliárd dollárt. Három komoly érdeklődő közül az utolsó körben kettő kihullott, mert ajánlatukat nem voltak hajlandóak 1,9 milliárd dollár fölé emelni. A győztes Texas Pacific vezette befektetési csoport most 2,26 milliárd dollárért vásárolja meg a Burger Kinget.

A Diageo azért akar megválni a gyorsétterem hálózattól, mert a jövőben kizárólag alkoholmárkákkal szeretnének foglalkozni, ráadásul 2001 decemberében 5 millió dollárért vásároltak újabb italmárkákat a kanadai Seagramstől. A cég vezetése úgy döntött, az italmárkák mellett nincs helye a Burger Kingnek.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Korábban:

Hamarosan gazdát cserél a Burger King
(2002. július 23.)