Az APEH és a VPOP is szigetel

Vágólapra másolva!
Az előző évekhez hasonlóan az idén is kint lesznek az adóhatóság ellenőrei a Sziget fesztiválon - mondta az Üzleti Negyednek Ecsedi Ákos, az APEH operatív osztályának a vezetője, és az adóhivatalhoz hasonlóan a VPOP emberei is járőröznek majd a Szigeten. Tavaly egyébként az adóellenőrök 5 millió forint bírságot róttak ki az árusokra, és a vámosok által kirótt büntetés mértéke is milliós nagyságrendű volt.
Vágólapra másolva!

Az adóellenőrök tavaly 139 vizsgálatot hajtottak végre a Szigeten, 80 esetben (58 százalék) találtak valamilyen szabálytalanságot a próbavásárlás során és 5 millió forint bírságot szabtak ki. Ecsedi Ákos magasnak nevezte ezt az arányt, ugyanis köztereken - a Hajógyári-sziget ennek minősül az APEH nyilvántartása szerint - átlagosan 43 százalékban találkoznak szabálytalanságokkal.

Az APEH osztályvezetője nem tudta megmondani, hogy idén hány ellenőrt küldenek a helyszínre, ez ugyanis az észak-pesti igazgatóság hatásköre, azt azonban elárulta, hogy egy-egy nagyobb akció során akár 100 ellenőrt is mozgósíthatnak.

Sipos Jenő, a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője az Üzleti Negyednek elmondta, hogy a vámosok is fokozottan figyelnek a Sziget fesztiválra. A VPOP vámkommandója a szigetre érkező járműveket vizsgálja elsősorban, és tiltott árukat, jövedéki termékeket, valamint kábítószert keresnek. Ezen kívül a VPOP ellenőrei az árusokat is ellenőrzik főként zárjegy nélküli termékek után kutatva.

A szóvivő elmondta, hogy a tavalyi Sziget fesztiválon a vámosok kisebb szabálysértéseket tapasztaltak. Főleg zárjegy nélküli italt és cigarettát találtak az ellenőrök, de kis értékben, és kis mennyiségben. Sipos Jenő hozzátette, hogy a legtöbb esetben 10 és 50 ezer forint közötti bírságot róttak ki az ellenőrök, így a fesztivál ideje alatt kirótt összes büntetés néhány millió forintot tett ki.

A VPOP szóvivője elmondta, hogy az idei fesztiválon állandó ellenőrzést tartanak a vám- és pénzügyőrség emberei, és súlyos szabálysértés esetén akár a vendéglátóhely bezárására is sor kerülhet.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

APEH