Schumacher miatt csökken a magyar futam bevétele 

Vágólapra másolva!
Kevesebb bevételre és érdeklődőre számítanak a szervezők az idei Forma-1 Magyar Nagydíjon, mivel várhatóan a Schumacher-rajongók egy része távol marad a futamtól, a német versenyző ugyanis két héttel ezelőtt már bebiztosította világbajnoki címét. A kormány a 2006-ig szóló szerződés után is Mogyoródon szeretné tartani a futamot, és támogatásáról biztosította a Hungaroring Rt.-t - írja pénteki számában a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A tavalyi Forma 1-es futam 3 milliárd forintos rekord jegybevételt hozott, ami nem utolsó sorban annak volt köszönhető, hogy Michael Schumacher a mogyoródi pályán szerezte meg negyedik világbajnoki címét - mondta a Napi Gazdaságnak Palik László, a Hungaroring Rt. vezérigazgatója egy csütörtöki sajtótájékoztatón. A rekord-bevételre idén kevés esély van, hiszen a német pilóta már megnyerte ötödik világbajnoki címét, így várhatóan kevesebb német szurkoló kíséri el őt Magyarországra.

Az idei jegyeladások eddig 2-3 százalékkal maradnak el a tavalyi év hasonló időszakáig értékesített belépők számától, de Gerstl Péter, a jegyeladást végző Ostermann Forma-1 Kft. ügyvezető igazgatója szerint azonban van ok a reményre, hiszen a jegyek 35 százalékát a verseny előtti utolsó három hétben adják el.

A kormány egyébként július 19-én arról döntött, hogy az idén 3 milliárd forinttal támogatja a Hungaroring Rt.-t, amit a verseny jogdíjára fordítanak, azonban a Bernie Ecclestone-nal kötött szerződés alapján nem árulhatják el, hogy a teljes összeg, vagy csak annak egy része a tényleges jogdíj.

Mesterházy Attila, a Gyermek-, Ifjúsági és Sport Minisztérium politikai államtitkára a sajtótájékoztatón cáfolta, hogy a tárca megválna az eseménytől. Az államtitkár hozzátette, hogy a minisztérium továbbra is segíti a versenyt, és az a célja, hogy a jelenlegi, 2006-ig szóló szerződés lejárta után is Mogyoródon tartsa a futamot.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Hungaroring

F 1
(Az [origo] rovata)