A Kit Kat jogaiért küzd a Nestlé

Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb élelmiszeripari vállalatának számító Nestlé, az egyik legjobban fogyó termékének, a Kit Kat csokoládénak a jogaiért küzd Amerikában, ugyanis a márkanevet ott jelenleg a Hershey birtokolja - adta hírül Financinal Times.
Vágólapra másolva!

Új lehetőség nyílt a Nestlé számára, hogy visszaszerezze az egyik vezető termékének a jogait az államokban, ugyanis kivetette hálóját a Kit Kat nevét birtokló Hershey édességeket gyártó cégre. Elemzők szerint Amerika vezető édességipari cége 12 milliárd dollárért cserélhet gazdát.

A Nestlé egyelőre nem nyilatkozott vételi szándékáról, azonban a svájci óriásvállalat egyik szóvivője szerint, cége mindent elkövet a Kit Kat amerikai jogainak megszerzéséért. A Kit Kat csokoládémárka amerikai jogaihoz még 1988 előtt jutott a Hershey, amikor a Nestlé megvásárolta azt az angol Rowntree édességgyártól potom 6,6 milliárd svájci frankért.

Gazdasági szakértők szerint a Nestlének "joga van" a Kit Kat márkanévhez az államokban is - amelyet a Hershey bekebelezésével könnyen megszerezhet - ezért a svájci céget tartják biztos befutónak a Hershey megszerzésében. A vevőjelöltek között olyan nagy nevek is előfordulnak, mint a Philip Morris's Kraft Foods, PepsiCo, Mars, vagy a családi irányítás alatt álló amerikai Wrigley.

(Üzleti Negyed)

Korábban:

Várakozáson aluli Nestlé eredmény
(2002. április 11.)

Ajánlat:

Nestlé