Sziget: 190 ezer mobilhívás naponta

Vágólapra másolva!
A Pannon GSM előfizetői a Szigeten az idén naponta 190 ezer hívást kezdeményeztek, illetve fogadtak, ami a tavalyinál 30-50 százalékkal több - adta hírül a társaság.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint az idén a tavalyinál 40-50 százalékkal nagyobb volt az SMS-forgalom is, hiszen naponta 85 ezer üzenetet küldtek és fogadtak a szigetlakók. A társaság hálózatán naponta átlagosan 3,5 millió SMS-t küldenek és fogadnak az előfizetők naponta.

A Pannon GSM a napi hívásról nem közölt adatot, csupán azt, hogy a szigetelők 24 óránként egy átlagos megyének megfelelő forgalmat bonyolítottak le.

A társaság GSM, számítva arra, hogy idén tíz szigetlakóból kilenc mobillal érkezik, fesztivál idejére egyebek mellett új bázisállomást telepített a helyszínre, illetve bővítette a környéken üzemelő többi állomás kapacitását is. Mindez a tavalyi rendezvényhez képest 50 százalékos, a normál hétköznapi terheléssel összevetve pedig négyszeres teljesítmény-növekedést eredményezett.

Az elmúlt évben tíz szigetlátogató közül hét-nyolcnak volt mobiltelefonja. A sziget idejére telepített mobil bázisállomás 5 millió forintba került.

(MTI)