<P class="MsoNormal">A focivébének köszönhetően szárnyal az Adidas

Vágólapra másolva!
A szerda reggeli kereskedésen szárnyalni kezdtek az Adidas részvényei, miután a világ második legnagyobb sportszergyárának számító cég nyilvánosságra hozta, hogy a vártnál sokkal jobban alakultak az üzleti eredményei a második negyedben. A rendkívüli profitnövekedés hátterében a nemrég lezajlott futballvébé áll - írta a Financinal Times.
Vágólapra másolva!

Az német székhelyű Adidas nettó bevétele 25 millió euróra növekedett a második negyedévben, ami 4 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakában befolyt összeget. Az eladások 10 százalékkal haladták meg a tavalyi adatokat, ami számszerűsítve 1,5 milliárd eurót jelent.

A nem várt növekedés hátterében az első ázsiai rendezésű futballvébé áll, ugyanis a térségben 26 százalékkal - 539 euróra - növekedtek az eladások. Az Adidas meglehetősen nagy súlyt helyezett a világbajnokságon való megjelenésen, ugyanis az induló 32 csapatból összesen 10-et öltöztetett fel főszponzorként.

A cég rendelésállománya 11 százalékkal bővült június végére, ami az utóbbi 15 negyed legmagasabb értéke. Az Adidas előrejelzése szerint az éves bevételei 5-10 százalékkal, az értékesítések 5 százalékkal fognak növekedni.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: