Ryanair konkurencia - új fapados a piacon

Vágólapra másolva!
Az Eurowings jelenleg még "nevenincs" leányvállalata októbertől 10-20 eurós áron kínál majd jegyeket Kölnből és Bonnból a nagyobb európai városokba - írja egy Hamburgban megjelenő turisztikai szaklap.
Vágólapra másolva!

A cég ezzel frontális támadást intéz az ír Ryanair piaca és árai ellen - állítja a dpa hírügynökség. A Zeitschrift für die Tourismuswirtschaft nevű szaklap értesülései szerint az új "fapados" légitársaság október 28-ikától kezdve Londonba, Párizsba, Zürichbe, Madridba, Barcelonába, Rómába, Milánóba, Mallorcára és Málagába indít járatokat. Jegyet rendelni kizárólag az interneten lehete majd.

Az Eurowings szóvivője nem erősítette meg a lap értesülését, és azt mondta, hogy még nem ismeri a jegyárakat. Az Eurowings Luftverkehrs AG tevékenységi körének kibővítése az olcsó utak piacára még a felügyelő bizottság jóváhagyására vár. A döntés várhatóan a jövő héten születik meg. A Lufthansa az Eurowings 24,9 százalékos tulajdonrészét birtokolja és további 49 százalék megvásárlására rendelkezik opcióval.

(MTI)

Ajánlat:

Eurowings

Korábban:

Tovább szárnyal a Ryanair
(2002. augusztus 6.)