Az USA termelékenysége 1,1 százalékkal nőtt

Vágólapra másolva!
Az idei második negyedévben - a vártnál valamivel gyorsabban - 1,1 százalékkal nőtt éves összehasonlításban az amerikai gazdaság mezőgazdaságon kívüli szektorainak termelékenysége. Az előzetesként kiadott új második negyedévi adat az első negyedévről ugyancsak előbb előzetesen megjelentetett 8,6 százalékot, majd 8,4 százalékon véglegesített adatot követi.
Vágólapra másolva!

A termelékenység év eleji gyors növekedését a munkaköltség második negyedévi 2,4 százalékos növekedése fékezte le. Az első negyedévi kiemelkedő termelékenységnövekedési adatot az egységnyi termékértékre vetített munkaköltségnek az akkori időszakban mért 4,6 százalékos mérséklődése segítette elő.

A termelékenység növekedése a második évnegyedben a tartós fogyasztási cikkek gyártásában 7 százalékot ért el az előzetes adat szerint, miközben ugyanitt a munkaköltségek - előzetes számítások szerint - 3,9 százalékkal süllyedtek.

Az elemzők 0,5-0,8 százalékos második negyedévi termelékenységjavulást valószínűsítettek, miközben a munkaköltség növekedésében 2,7 százalékot, bár a Reuters által megkérdezett közgazdászok csak 1,9 százalékot jósoltak.

(MTI)

Ajánlat: