Ázsiai befektetők a Global Crossingban

Vágólapra másolva!
Két nagy ázsiai befektető 61,5 százalékos tulajdonszerzéséről írtak alá megállapodást a csődbement amerikai távközlési cégnél. Az ügylettel véget ér a több mint hét hónapig tartó spekuláció a cég jövőjét illetően.
Vágólapra másolva!

A Hutchinson Whampoa és a Singapore Technologies Telemedia közösen 250 millió dollár értékben felvásárolja a Global Crossing 61,5 százalékát, írja a BBC News. A két céget elsősorban a csődbement távközlési vállalat adatszolgáltató hálózati rendszere érdekli.

A megállapodás szerint a cég 38,5 százalékos tulajdonrésze bankokra és más hitelezőkre fog szállni, akik ezen felül még 300 millió dollár készpénzt és 200 millió dollár értékű adósságlevelet kapnak a megújult Global Crossingban. Az ügyletnek köszönhetően a távközlési cég sikeresen be tudja szüntetni a csődeljárást, a BBC szerint.

A Global Crossing többségi tulajdonát már korábban is meg akarta venni ugyanez a két ázsiai cég, de akkor a hitelezők kevesellték a cég 79 százalékára tett 750 millió dolláros ajánlatot.

A Global Crossing csődjét a 12 milliárd dollárt meghaladó adóssága, és az okozta, hogy a meredeken eső piaci árak ellenére képtelen volt eladni nagysebességű adatszolgáltató hálózatát. A cég ellen az Egyesült Államok igazságügy minisztériuma, és az amerikai tőzsdefelügyelet is vizsgálatot folytat, könyvelési visszaélések miatt. Ezen kívül nem kevesebb, mint 60 részvényesi per vár a vállalatra.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Global Crossing

Korábban:

Bukott csillagok és hamis sávok