Nem adja el a Matávot a DT

Vágólapra másolva!
A Matáv és a hozzá hasonló közép- és kelet-európai cégek jól fejlődnek. A stratégiai célok felülvizsgálata természetesen Deutsche Telekom csoport minden részére kiterjed, de nem helytállók azok a hírek, amelyek a vállalat egy részének eladásáról szóltak, mint ahogy a konszern más részeinek eladásáról szólók sem - mondta szerdán Helmut Sihler, a Deutsche Telekom AG ideiglenes elnöke, miután előterjesztette a legnagyobb európai távközlési vállalat első félévi eredményeit. A Deutsche Telekomé a Matáv 60 százaléka.
Vágólapra másolva!

Sihler szerdán megerősítette a 22 ezer fős leépítés tervét három év alatt. Josef Brauner, a vezetékes üzletággal és a rendszer üzletággal foglalkozó elnökségi tag viszont nem foglalt állást azokkal a hírekkel kapcsolatban, hogy a Matávnál több mint ezer fő elbocsátást tervezik - a Deutsche Telekom sugalmazására.

A helyzet komoly, de válság nincs. Mindent mérlegre teszünk, az eredmény nem ma születik meg. Nem akarok sem kozmetikázni, sem mindent sötéten látni - hangsúlyozta Sihler a sajtóértekezleten.

Bevezetőjében a néhány héttel ezelőtt eltávozott Ron Sommert felváltó Sihler novembert jelölte meg időpontként, amikor közzéteszik majd a stratégiai felülvizsgálat következtetéseit.

A Matáv jól teljesített

A Deutsche Telekom féléves jelentése a Matávot olyan összefüggésben említette, hogy stabil maradt a magyar vállalat által működtetett vezetékes telefonvonalak száma. A Matáv leányvállalata, a Westel - 50,7 százalékos piaci részesedéssel - erősítette vezető pozícióját Magyarországon. A mobiltelefont használók száma egy év alatt, idén június 30-ával bezárólag, 2,1 millióról 3 millióra nőtt, ami 42,9 százalékos növekmény.

(Az [origo]-t kiadó Axelero Rt. a Matáv csoport tagja - a szerk.)

(MTI)

Ajánlat: