Duplázott az AGFA

Vágólapra másolva!
Európa vezető fotócikk-gyártója, a belga AGFA-Gevaert 59 millió eurós tiszta nyereséget ért el, 90 százalékkal többet a tavalyi első félévi 31 milliónál.
Vágólapra másolva!

A takarékossági program, amelynek keretében a terjesztési és az adminisztratív költségeket csökkentették, hatékony volt a beszámoló szerint. A gyenge konjunktúra, miatt azonban a forgalom 3,8 százalékkal 2,378 milliárd euróra esett. Ebben benne van az is, hogy a digitális kamerák és a képletapogatók árusítását az idén megszüntették. A folytatódó tevékenységeknél a forgalomcsökkenés csak 1,4 százalékos volt. Bíztatónak nevezték, hogy ezen belül a digitális megoldásokkal foglalkozó részleg viszont 35 százalékra növelte részesedését a teljes forgalomból a tavalyi első félévi 35 százalékról.

Az egyszeri átszervezés első félévre elszámolt 29 millió eurós költségét nem tartalmazó működési mérleg 240 millió eurós nyereséget mutatott, 51 százalékkal többet a tavalyi első félévi 159 milliónál. A működési nyereség rátája 10,1 százalékra javult 6,4 százalékról.

(MTI)

Ajánlat:

AFGA