A Fax.com ellen 2,2 billió dolláros per indul

2002.08.26. 13:27

Az Egyesült Államokban 2,2 billió dollár (2 200 000 000 000 dollár) kártérítésre perelték be a kéretlen reklámfaxokat kapó címzettek a Fax.com céget. A felperesek képviseletében Steve Kirsch, az Infoseek internetes kereső portál alapítója nyújtotta be a keresetet a kaliforniai Mountain View egyik bíróságán.

Kirsch szerint a reklámcég által kéretlenül faxon küldött szórólapok szövetségi törvényt sértenek. A Fax.com megalapozatlannak és abszurdnak ítélte a vádat. A Fax.com saját bevallása szerint napi hárommillió reklámfaxot küld szét a listáján szereplő címzetteknek. A vád minden egyes címzett képviseletében minden egyes kéretlen faxért, amelyet a cég az elmúlt négy évben küldött, 1500 dolláros kártérítési igénnyel lép fel.

Kirsch egyben felkérte a címzetteket, hogy a reklámozás eme gyakorlatának felszámolása érdekében csatlakozzanak a vádhoz. A kereset benyújtását egy kórházban tartott sajtótájékoztatón jelentették be. A kórház maga is panasszal élt a normális működését gátló reklámfaxok özöne miatt.

A Fax.com néhány héttel ezelőtt már konfliktusba keveredett az amerikai távközlési felügyelettel (FCC), mely ötmillió dollárt meghaladó büntetést helyezett kilátásban a cég ellen.

(MTI)

Ajánlat:

Fax.com