Új határidős részvénykontraktusok a BÉT-en

Vágólapra másolva!
Várhatóan szeptember 6-án négy B kategóriás részvény is fölkerül a Budapesti Értéktőzsde határidős kontraktuslistájára - mondta Horváth Zsolt, a BÉT Rt. vezérigazgatója. A négy B kategóriás papír fölvételét a piaci érdeklődés indokolja.
Vágólapra másolva!

A határidős piacon jelenleg az összes A kategóriás részvényre lehet üzletet kötni. A négy B kategóriás papír - az econet.hu, a Pannon-Flax, az Émász és a Phylaxia - fölvételét a piaci érdeklődés indokolta, a vezérigazgató szerint. A mostani bevezetés mellett más részvényeket is vizsgál a tőzsde, mondta Horváth Zsolt.

A tőzsde vezérigazgatója "a hónap kibocsátója" elismerést a Richter Gedeon Rt. és a NABI Rt. képviselőjének nyújtotta át. A Richtert a folyamatosan jó tőzsdei teljesítményéért, valamint a befektetőkkel való kifogástalan kapcsolattartásáért jutalmazta tőzsde. Az 1997. augusztus 1-jén tőzsdére bevezetett NABI Rt. az ötéves tőzsdei jelenlét évfordulójára kapott emléklapot.

A tavaly szeptemberi USA elleni terrortámadásra emlékezve szeptember 11-én magyar idő szerint 14.46 órakor kétperces kereskedési szünetet tart a BÉT, csatlakozva a világ többi tőzsdéjéhez, mondta Horváth Zsolt.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: