A könyvvizsgálók mentesíthetik a cégeket az adóellenőrzés alól

Vágólapra másolva!
Magyarországon várhatóan nem történnek, az Egyesült Államokban tapasztaltakhoz hasonló könyvelési csalások. Ezt László Csaba pénzügyminiszter mondta el a Balatonszéplakon megtartott könyvvizsgálói konferencián. A tárca vezetője hozzátette, hogy ha a jövőben a könyvvizsgálók cégjelentéseit elfogadja az APEH, akkor azok mentesülhetnek az adóellenőrzés alól.
Vágólapra másolva!

Hazánkban minden valószínűség szerint nem fordulnak elő olyan mértékű könyvelési visszaélések, mint amilyenek az Egyesült Államokban történtek az elmúlt hónapokban, ám itt is lényegesen javítani kell a szakma hatékonyságát - fejtette ki László Csaba pénzügyminiszter az országos könyvvizsgáló konferencián csütörtökön Balatonszéplakon.

A pénzügyminiszter úgy vélte, a tanulságokat Magyarországon is le kell vonni, itt is fontos feladat a könyvvizsgálói szakma függetlenségének biztosítása. Az előrelépés érdekében a pénzügyminiszter párbeszédet javasol.

László Csaba felvetette: elképzelhetőnek tartja, hogy ha a könyvvizsgálók a korábbinál jóval szigorúbb követelményeket érvényesítenek, akkor a különböző vállalatokról készített értékelésüket az APEH elfogadja, s így bizonyos időszakra mentesülhetnek a hivatali adóellenőrzés alól.

(MTI)

Ajánlat: