Túljegyezték az Ericsson részvényeit

Vágólapra másolva!
Túljegyezték a világ legnagyobb telekommunikációs termékbeszállítójának számító Ericsson elsőbbségi kategóriás részvényeit. A svéd cég történetének legnagyobb, 30 milliárd svéd koronás (3,1 milliárd dollár) kibocsátását valósággal elkapkodták a részvényesek, igaz meglehetősen alacsony, 3,80 koronás áron bocsátották ki a papírokat - írta a Financinal Times.
Vágólapra másolva!

A jogosultak körében 99,5 százalékos volt az újonnan kibocsátott B-kategóriájú részvények jegyzése. Ezen a körön kívül nem-elsőbbségi kategóriában még további 35 százalékos volt a jegyzés. Ennek az utóbbi pakettnek mintegy a felét az Ericsson két főrészvényese, a Wallenberg családhoz tartozó Investor AB és az AB Industrivarden jegyezte le.

Az Ericsson elnöke, Michael Treschow szerint a részvénykibocsátás sikere egyértelmű jel arra, hogy a részvényesek bíznak a cégben és a telekommunikációs szektor hosszú távú fellendülésében. Az elemzők már nem nyilatkoztak ilyen optimistán a részvénykibocsátás kapcsán, szerintük ugyanis a most befolyt összeg sem fedezi a hatalmas adósságállomány és átszervezés költségeit.

(Üzleti Negyed)

Korábban:

Az S and P is leminősítette az Ericssont
(2002. augusztus 2.)

Bóvli kategóriában az Ericsson
(2002. július 26.)

Ajánlat:

Ericsson