Csőd előtt a német MobilCom

Vágólapra másolva!
A német MobilCom mobilszolgáltató vezetése az elkövetkező napokban megvizsgálja a csődeljárás kérelmének lehetőségét, miután a 28,5 százalékban tulajdonos France Télécomnál közölték, hogy beszüntetik a német cég finanszírozását.
Vágólapra másolva!

A MobilCom szóvivője még korántsem biztos a csődjelentés. Korábban Thomas Grenz, a MobilCom igazgatótanácsának tagja úgy nyilatkozott, hogy a párizsi finanszírozás leállítása után a csődeljárás elindítása csak napok kérdése lehet.

Az első felében a France Telecom 12,18 milliárd euró veszteséget halmozott fel. Következmény gyanánt Michel Bon, a cég elnöke lemondott posztjáról. Az új vezetőt három hét múlva nevezik ki. Üzemi szinten 3,18 milliárd euró lett a nyereség. A vállalat adósságállománya mintegy 70 milliárd euró.

A MobilCom volt vezérigazgatója, és feleségével együtt jelenleg is valamivel több mint 50 százalékos tulajdonosa, Gerhard Schmid pénteken arra utalt, hogy esetleg beperli a France Télécomot, mert az, mint mondta, "megszökött a felelősség elől".

Az IG Metall német szakszervezet éles szavakkal bírálta a France Télécom döntését a MobilCom magára hagyásáról. Kai Petersen szakszervezeti szóvivő szerint a lépés 5500 munkahelyet sodor veszélybe országszerte.

(Üzleti Negyed)

Korábban:

A France Télécom magára hagyná MobilComot
(2002. szeptember 11.)