Az OMV lehet a befutó az INA-pályázaton

Vágólapra másolva!
Az osztrák OMV kőolaj-, földgáz- és vegyipari konszernnek van a legjobb esélye, hogy megnyerje a horvát INA kőolaj- és földgázipari vállalat részleges privatizációjára kiírt pályázatot - írta a szerdai Abendblatt horvát lap. Az orosz Lukoil néhány napja visszalépett a pályázattól, az olasz Edisont pedig a horvát kormány vette le a jelentkezők listájáról.
Vágólapra másolva!

Az OMV a horvát nemzeti olajtársaság 25 százalék plusz egy részvényének megvásárlásával összefüggésben kész a horvát kormány befektetési és szociális vonatkozású kívánságait teljesíteni. Az OMV hajlandó továbbá tisztességes árat fizetni a részvénycsomagért - írta a lap közelebbről meg nem nevezett forrásra hivatkozva.

A legnagyobb orosz olajtársaság, a Lukoil hétfői visszalépésével csupán három pályázó maradt az INA kisebbségi részvénycsomagjáért folyó versenyben. Az OMV mellett a Mol Rt. és az orosz Rosznyeft maradt a listán.

A Lukoil, az OMV és a Mol már végzett az INA átvilágításával, az olasz Edison Gast pedig a horvát kormány a múlt héten levette a listáról, mert az konzorciumot alakított a Hellenic Petroleummal.

A horvát kormány elvileg az év végére várja a kiválasztott pályázóktól a kötelező ajánlatot, és a terv szerint a jövő év első negyedében be akarja fejezni az ügyletet.

(MTI)

Ajánlat:

INA

OMV

Korábban:

A Lukoil visszalépett az INA-privatizációtól
(2002. szeptember 23.)

Átvilágította a Mol az INA-t
(2002. szeptember 5.