A lengyel Elektrim visszavonta a csődeljárási kérelmet

Vágólapra másolva!
Az Elektrim lengyel távközlési és ipari részvénytársaság új vezetősége megállapodott a hitelezőkkel 510 millió eurónyi adósságának átütemezéséről, és úgy döntött, hogy még pénteken visszavonja a szeptember közepén beadott csődeljárási kérelmet.
Vágólapra másolva!

Nem hivatalos hírek szerint a megállapodás abban áll, hogy az 1999-ben kibocsátott, nem visszavásárolt Elektrim-kötvényeket a kötvényesek kamatokkal együtt 3 százalékos kamatozású, 2005-ben lejáró kötvényekre cserélhetik.

Ha a kötvénytulajdonosok 75 százaléka jóváhagyja a megállapodást, az adósság első részletét, az Elektrim még ebben az évben törleszti: ez 25 millió euró. A következő, 30 millió eurós részlet törlesztése 2003. júniusban válik esedékessé, és a teljes adósságot az Elektrim 2005-ben rendezi.

Az Elektrim a kötvényeseivel kötött előző megállapodást az Elektrim Telekomunikacja 49 százalékának eladásából akarta finanszírozni, de a BRE Bank visszalépett a tranzakciótól, és a társaság szeptemberben felmondta az adósságtörlesztést. Az igazgatóság csődeljárást kért, de a hitelezőkkel kötött megállapodás lehetővé teszi a bírósági eljárás elkerülését.

A csődeljárási kérelem visszavonásának bejelentése után a varsói tőzsdén pénteken felfüggesztették a kereskedést az Eletrim-részényekkel. Korábban a megállapodás hírére a részvények 39 százalékkal emelkedtek, és 2,74 zlotys árat értek el.

(MTI)

Korábban:

Csődeljárást kért az Elektrim
(2002. szeptember 13.)

Ajánlat: