A Deutsche Bank vette meg a Springer-pakettet

Vágólapra másolva!
A várakozásoknak megfelelően a Deutsche Bank vette át az Axel Springer kiadói csoport 40 százalékos részvénypakettjét a fizetésképtelenné vált Kirch médiacsoporttól. Az ár megfelelt a keddi 49 eurós azonnali jegyzésnek, az összesen 13,6 millió részvény így 667,277 millió euróért  cserélt gazdát. A pénzintézet a részvénycsomag értékesítését tervezi.
Vágólapra másolva!

A pakett eredetileg a Deutsche Bank által a Kirchnek nyújtott, 720 millió eurót meghaladó hitelcsomag fedezetéül szolgált, így az ügylet készpénzforgalom nélkül zajlott le. Mivel a csomag kikerült a Kirch csoport hitelezőinek hatóköréből, a pénzintézet mostantól szabadon gyakorolhatja tulajdonosi jogait a részvények felett, beleértve az értékesítést is. A bank szóvivőjének közleménye szerint megfelelő árfolyam kialakulása esetén a teljes pakett eladását tervezik.

Értesülések szerint a Deutsche Bank a részvénycsomag tíz százalékát a kiadó egykori alapító tulajdonosa özvegyének, a jelenleg 50 százalékkal bíró Friede Springernek ajánlja fel megvételre. A Deutsche Bank megerősítette a folyamatban lévő tárgyalások hírét.

(MTI)

Korábban:

A Kirch átadja Axel Springer-részesedését
(2002. május 10.)