Indul a távmunka program

2002.11.18. 16:47

A távmunkahelyek létesítését munkahelyenként 1 millió forinttal támogatja a munkaügyi és az informatikai tárca az október 14-én az interneten is megjelenő pályázati feltételek szerint - jelentette be csütörtökön Kiss Péter foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi- és Kovács Kálmán informatikai miniszter.

A kísérleti program alapján 1000 új távmunkahely létesítésére számítanak, a pályázathoz a két tárca 500-500 millió forintos forrást biztosít - hangzott el a sajtótájékoztatón.

A munkaadók egyrészt munkahelyenként 500 ezer forintot nyerhetnek el számítógép vásárlására, illetve az elérés hálózati költségeinek támogatására. Ezért két évig tartó távmunkával történő foglalkoztatást kell vállalniuk - mondta Kovács Kálmán. A másik 500 ezer forintból fél évig finanszírozható a távmunkába bevont személy bérköltsége, illetve annak járulékai A munkáltatónak ugyanakkor vállalnia kell, hogy a támogatott fél éven túl további fél évig támogatás nélkül foglalkoztatja a távmunka keretei között a dolgozót - ismertette Kiss Péter.

A program célja, hogy Magyarországon 2006-ra a foglalkoztatottak 6 százalékát távmunka segítségével alkalmazzák.

(MTI)

Ajánlat:

Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium

Informatikai és Hírközlési Minisztérium

Korábban:

Bemutatták a távmunka-portálokat
(2002. március 21.)