Erős emelkedéssel nyitott a Wall Street

Vágólapra másolva!
A Wall Street három irányadó mutatója erős emelkedést mutatott kedden, röviddel nyitás után. A Dow Jones 3 százalékkal, a Nasdaq Composite közel 4 százalékkal, az S&P 500-as mutató pedig 2,6 százalékkal állt magasabban, mint hétfőn záráskor.
Vágólapra másolva!

Európa után Amerikában is jobb a hangulat az eddig nyilvánosságra hozott harmadik negyedéves gyorsjelentések miatt, mint azt az elemzők várták. A Citigroup, a Johnson and Johnson és a General Motors eredményi is jobbak a várnál, és ez fellendítette a kereskedést.

A Microsoft részvények árfolyama azután kezdett el emelkedni, hogy a Goldman Sachs egyik elemzője szerint a cég mindenképpen eléri eredménykitűzését, de felül is múlhatja azt.

Szakértők szerint az emelkedésben az is közrejátszik, hogy az elmúlt hónapok csökkenése után korrekció következett be - írja a Bloomberg. A tőzsdenyitás után New Yorkban az ipari részvényeket tömörítő Dow Jones 3 százalékos, a technológiai papírokkal telített Nasdaq 3,85 százalékos, míg a piaci átfogó Standard and Poor's 500-as index 2,6 százalékos emelkedést mutatott.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: