Újra élénkül a számítógép-piac

Vágólapra másolva!
Másfél éves visszaesés után ismét nő a világ személyi számítógép piaca. A harmadik negyedévben 32,6 millió számítógépet adtak el, 3,8 százalékkal többet, mint az előző év hasonló időszakában - közölte az amerikai International Data Corp. (IDC) piacfigyelő cég. A gyártók közül ismét a Dell szerezte meg a vezető helyet, a Compaq-kal nemrég fuzionált Hewlett-Packard a második helyre került.
Vágólapra másolva!

A második negyedévhez képest a harmadik negyedévben 6 százalékkal nőttek az eladások. Az IDC elnöke a növekedést a raktárkészletek jelentős csökkenésével magyarázta, amit a további növekedés alapjának is nevezett.

A Dell a harmadik negyedévben 5,216 millió személyi számítógépet adott el, 23,3 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, a piaci részesedése 16 százalékos volt. A Hewlett-Packard 5,042 millió személyi számítógépet adott el, ami 4,9 százalékos csökkenést jelent, piaci részesedése így 15,5 százalékos. A harmadik helyezett az IBM, 1,965 millió személyi számítógép eladásával, ami 2,2 százalékos csökkenést jelent az előző évi eladásokhoz képest, piaci részesedése ezzel 6 százalék.

(MTI)

Ajánlat:

Dell Computer