Csökkenő bevételek két vezető gyógyszergyárnál

Vágólapra másolva!
Két vezető amerikai gyógyszergyártó, a Schering-Plough és a Bristol-Myers is gyengülő negyedéves eredményekről számolt be. A Schering-Plough nettó nyeresége 429 millió dollárra mérséklődött a tavalyi 601 millióról. A Bristol-Myers nettó nyeresége a nem végleges adatok szerint a harmadik negyedévben 245 millió dollárra zuhant az egy évvel korábbi 1,2 milliárd dollárról.
Vágólapra másolva!

A Schering-Plough gyógyszergyár október 3-án jelezte, hogy csökkenő profitot vár a harmadik negyedévben, az allergiaellenes gyógyszere, a Claritin szabadalmi jogának lejárta miatt. A gyár részvényarányos nyeresége 29 cent volt az egy évvel korábbi 41 centet követően. A Wall Street szakértői 28 cent részvényenkénti nyereséget valószínűsítettek.

A gyár 2003-ra részvényenként 1,15 dolláros profitot vár; elemzők 1,42 dollárral számoltak. A vállalat 2004-ben már ismét részvényenkénti 20 százalékos profitnövekedést valószínűsít.

A Bristol-Myers, a világ ötödik legnagyobb gyógyszergyártójának negyedéves, tájékoztató jellegű harmadik negyedéves eredményeiben 245 millió dolláros profitról számolt be a korábbi évben elért 1,2 milliárd dollárhoz képest. Részvényenkéni nyeresége 13 centre csökkent az előző évi 63 centről. A bevétel 12 százalékkal 4,2 milliárd dollárra mérséklődött a tavalyi 4,2 milliárdról.

(MTI)

Ajánlat: