Idén már nem lesz jelentős benzinár-változás

Vágólapra másolva!
Az év hátralévő részében nem várható jelentősebb mozgás az üzemanyagok árában - mondta Geszti László, a Mol ügyvezető igazgatója kedden egy budapesti sajtótájékoztatón. Az igazgató hozzátette: nem lehet azonban kiszámítani, hogy mi történik a piacon, ha rendkívüli esemény következik be a világban. Az ügyvezető igazgató úgy látja, hogy jövőre sem kell számítani jelentős ármozgásra.
Vágólapra másolva!

Geszti László hangsúlyozta: idén a nemzetközi kőolajpiacot az jellemezte, hogy kicsit magasabbak voltak az árak az előre jelzettnél. Ennek oka az iraki és a közel-keleti fesztültség volt. Ugyanakkor a nemzetközi készletek szintje a kőolajtermékeknél stabil volt, így nem volt ok jelentős árváltozásra. Természetesen a szezonális hatások továbbra is érvényesülnek, vagyis nyáron a motorbenzin, míg télen a gázolaj ára emelkedik jobban.

Idén a magyarországi üzemanyag-forgalom 3-5 százalékkal növekszik. Az emelkedés ugyanakkor az első félévben valósult meg, a másodikban már érezhető volt a növekedés mérséklődése. Ennek oka az, hogy július 1-jén jelentősen emelkedett a magyarországi üzemanyagok adótartalma, ami a környező országokhoz képest is drágává tette a magyar üzemanyagokat.

(MTI)

Ajánlat:

Mol

Korábban:

Tovább csökken az üzemanyagok ára
(2002. november 4.)