Medgyessy: Jó esély van a Peugeot-gyárra

Vágólapra másolva!
Az EDF francia villamosipari szolgáltató vállalat 30 milliárd forintot ruház be Magyarországon - jelentette be Medgyessy Péter miniszterelnök, miután találkozott a francia gyáriparosok képviselőivel. A kormányfő közölte: a Peugeot-Citroen első emberével folytatott megbeszélés után úgy látja, hogy a konszern jó eséllyel Magyarországon építi fel új összeszerelő üzemét.
Vágólapra másolva!

A már Magyarországon lévő francia befektetők közül egy sem akar kivonulni, sőt további cégek érdeklődnek újabb beruházások és fejlesztések iránt. Az EDF francia villamosipari szolgáltató vállalat például már döntést hozott egy új, 30 milliárd forintos befektetésről - közölte Medgyessy Péter miniszterelnök, miután találkozott a francia gyáriparosok szövetségének képviselőivel.

A kormányfő elmondása szerint több francia cég részt kíván venni az autópályák és a 4-es metró építésében és a vasúti rekonstrukcióban is, amennyiben az állami megrendelések rendszere átlátható lesz.

Magyarország esélyes a PSA-gyárra

Medgyessy Péter jónak érzékelte Magyarország esélyeit a Lengyelországgal, Csehországgal és Szlovákiával a Peugeot-Citroen háromezer főt foglalkoztató összeszerelő üzeméért folyó versenyben.

A miniszterelnök felajánlotta Jean-Martin Folz-nak, a Peugeot-Citroen elnök-vezérigazgatójának, hogy a magyar kormány infrastrukturálisan jól ellátott területet biztosít az üzem számára, átvállalja a képzési költségek egy részét, és minden olyan kedvezményt megad az üzemnek, amit az uniós szabályok lehetővé tesznek.

A miniszterelnök szerint a gyár felépülhetne Dunaújvárosban, Komlón, Pécsett, Gyöngyösön és Tatabányán is, de személy szerint úgy véli, hogy Tatabányának van a legnagyobb esélye a beruházás elnyerésére.

(MTI)

Ajánlat: