Megvan a Deutsche Telekom új elnöke

2002.11.14. 11:38

Német lapértesülések szerint Kai-Uwe Ricke lesz a Deutsche Telekom, a legnagyobb európai távközlési vállalat következő elnöke. Ricke eddig, az igazgatótanács tagjaként, a Deutsche Telekom két leányvállalatára, a T-Mobile mobilszolgáltatóra és a T-Online internetszolgáltatóra felügyelt.

Az előző elnök, Ron Sommer, hétévi elnökösködés után júliusban távozott, mert a költséges terjeszkedés, az adósság növekedése és a részvény-árfolyam vészes csökkenése miatt a német kormány, mint a Deutsche Telekom 43 százalékos tulajdonosa, megvonta tőle a bizalmat.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung és a Berliner Zeitung értesülése szerint a Deutsche Telekom felügyelőbizottsága az utóbbi napokban egyezett meg Kai-Uwe Ricke személyében, és a döntést a bizottság november 14-i hivatalos ülésén hirdetik ki. Ismertetik továbbá a cég szerkezetváltási terveit, illetve a harmadik negyedéves eredményeket is. Már tudni, hogy a távközlési vállalat 50 ezer állást akar megszüntetni 2005 végéig a mostani 240 ezerből.

Elemzők szerint Ricke kinevezésével valószínűtlenné válik, hogy a Deutsche Telekom eladná amerikai leányvállalatát, amelyet tavaly vásárolt több mint 30 milliárd dollárért. A leányvállalat, a VoiceStream, amit nemrég T-Mobile USA-ra kereszteltek át, egyelőre tehertétel a Deutsche Telekom könyveiben.

(MTI)

Ajánlat:

Deutsche Telekom

Korábban:

Deutsche Telekom: 50 ezres leépítés 2005-ig
(2002. október 9)