Megduplázta nyereségét a PKN Orlen

2002.11.14. 11:56

A legnagyobb lengyel olajvállalat, a PKN Orlen csütörtökön 176 millió zloty (44,7 millió dollár) tiszta nyereséget jelentett a harmadik negyedévről, 96 százalékkal többet a tavalyi harmadik negyedévinél. A nemzetközi könyvviteli szabvány (IAS) szerint kimutatott eredmény messze meghaladta az elemzői előrejelzések 144 millió zlotys átlagát.

A működési eredmény 49 százalékkal 285 millió zlotyra javult a harmadik negyedben. A bevétel 4,69 milliárd zloty volt, 90 millió zlotyval több, mint a tavalyi harmadik negyedben, és 790 millió zlotyval több, mint az idei második negyedévben.

A PKN Orlen működési nyereségének fő eleme, a finomítási haszonrés a harmadik negyedévben is csekély volt, de az eredményben ellensúlyozta ezt a továbbra is erős értékesítés és a javuló kiskereskedelmi haszonrés; jóllehet a kiskereskedelemben növekszik a verseny, és a lassuló lengyel gazdaság olajtermék-szükséglete is csökkent. A PKN Orlené a lengyel olajtermék-nagykereskedelem kétharmada és a kiskereskedelmi piac közel fele.

(MTI)

Ajánlat:

PKN Orlen

Korábban:

A Rotch már a PKN Orlennel akarja a gdanski fimonító részvényeit
(2002. szeptember 25.)