A tavalyinál több néző volt a Hungaroringen

Vágólapra másolva!
Az elmúlt évinél több néző, összesen 163 ezer ember látta a helyszínen a magyar Forma 1-es futamot a hétvégén. A legtöbben - a szurkolók 70-80 százaléka - továbbra is német nyelvterületről érkezett, de 10-15 ezren érkeztek Finnországból és Olaszországból is sokan eljöttek Mogyoródra. A futam televíziós nézetsége ugyanakkor csökkent - írja keddi számában a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Dávid Sándor, a Hungaroring Rt. sajtófőnöke a lapnak elmondta, hogy a külföldi jegyeladások miatt a befolyt összegekről még nem lehet pontos adatokat megállapítani, de a Napi Gazdaság számításai szerint idén mintegy 2-2,5 milliárd forint bevétel származhat a jegyek értékesítéséből.

A sajtófőnök szerint egyelőre korai lenne megvonni a futam pénzügyi mérlegét, de az állam biztosan nyereséggel zárja a hétvégét, ugyanis ha a 60-70 ezer külföldi az itt töltött négy nap alatt naponta átlagosan 250 eurót költ, akkor az ebből befolyó áfa mintegy 3,7 milliárd forinttal gazdagítja a büdzsét. A nagydíj hétvégéjén a budapesti hotelek forgalma nagy volt ugyan, de a bevételek elmaradtak a tavalyiakhoz képest.

F-1/sport/f-1/index.htmlAz [origo] rovata

A versenyre mintegy 163 ezer szurkoló látogatott ki, ami elmarad ugyan a néhány évvel ezelőtti 200 ezres csúcstól, de meghaladja a 2003-as futam nézőszámát. A szurkolók számának növekedése mellett érdekes, hogy idén csökkent a futam televíziós nézettsége. Ez részben annak tudható be, hogy a tavalyi futamon váratlanul rajthoz állhatott Baumgartner Zsolt is, és ez vonzotta a nézőket. Az idei futam nézőinek egy részét elcsábították az olimpiai közvetítések is - írja a Napi Gazdaság.