Lassabb világgazdasági növekedésre számít az IMF

Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) visszafogta a jövő évi globális gazdaságnövekedésre vonatkozó korábbi előrejelzését arra számítva, hogy 2005-ben az amerikai és a kínai gazdaság bővülése elmarad a korábbi várakozásától.
Vágólapra másolva!
[origo] biztosítás/biztositas/index.htmlVálassza a legjobb biztosítási ajánlatot!

Legújabb előrejelzésében az IMF arra számít, hogy 2005-ben a globális gazdaságbővülés 4,3 százalék lesz az áprilisban várt 4,4 százalék helyett. Az IMF újabb jelentését hivatalosan szerdán ismertetik és az többek között tartalmazza majd, hogy jövőre az amerikai GDP 3,5 százalékkal, a kínai 7,5 százalékkal nő. A legújabb várakozás mindkét ország esetében mintegy fél százalékpontos visszafogás az áprilisi becsléshez képest. Az IMF a vezető gazdaságok közül csak Japán esetében javította fel a jövő évi gazdaságnövekedési kilátást.

Az Nemzetközi Valutaalap arra számít, hogy idén a világgazdaság az áprilisi várakozáshoz képest nagyobb mértékben, 5,0 százalékkal bővül a vártnál nagyobb kínai és japán, illetve egyes eurózónabeli országok, így Németország és Franciaország gazdasági növekedése miatt.