Tetszik a kivitelezőknek a koncessziós autópálya

Vágólapra másolva!
Az autópálya-építő cégek nem zárkóznának el a kormány által tervezett koncessziós autópálya-beruházástól. A kivitelezők szerint a cégeknek ez megérné, és a bankok is beállnának a beruházások mögé - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Koncessziós autópálya

Draskovics Tibor pénzügyminiszter elmondása szerint jövőre nem jut pénz a büdzséből autópálya-építésekre, a forrásokat a magánszféra biztosítja koncessziós keretek között.

Szakmai szempontból is jó konstrukció az a kormányzati elképzelés, amely szerint koncesszióban épülnének a sztrádák - mondta a Napi Gazdaságnak Tímár Gyula, a Vegyépszer vezérigazgatója.

Tímár szerint a kivitelezésért, üzemeltetésért is felelős koncesszor hamarabb fogna hozzá az autópálya felújításához, mint az állam. Az állam szempontjából is előnyös az elképzelés véleménye szerint, mert az így forrásokhoz jut, amivel gyorsítható a sztrádaprogram.

A Strabag sem zárkózna el a beruházások koncessziós formája elől. A cég ügyvezetője szerint biztosan megéri a cégnek ez a konstrukció, jó lehetőség a vállalkozásoknak az autópályák üzemeltetése. Az igazgató szerint finanszírozás sem problémás, miután a bankok biztosan beállnának a beruházások mögé.