Vágólapra másolva!
Veres András püspök kedden azt kérte a katolikus iskolák vezetőitől: a pedagógusok és a diákok a kápolnákban minden nap imádkozzanak a jövő évi költségvetés tervezetének módosítása érdekében. A püspök szerint erre azért van szükség, hogy az egyházi iskolákat ellehetetlenítő szándék megszűnjön.
Vágólapra másolva!
Meddő vita a költségvetésről/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20041103meddo.html

Mi nem kívánunk, nem akarunk a magunk számára pozitív előnyöket szerezni, mi az egyenlő finanszírozásért, az egyenlő szintű támogatásért küzdünk, és ha ez biztosítva lesz számunkra, mi elhallgatunk azonnal - mondta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkára.

Veres András elmondta: be kell tartani a szolgálati utat. Hozzátette: ha nem sikerül belátható időn belül érdemben egyeztetniük az illetékes szakminisztériumokkal, az egyház megkeresi a legfőbb közjogi méltóságokat, és az Alkotmánybírósághoz fordulnak.

Környezetvédők tüntetnek a költségvetés ellen/itthon/20041012kornyezetvedok.html

Az MKPK titkára szerint az egyházi iskolákba járók nem kapnak több pénzt, mint a többi intézmény diákjai. A számokkal nagyon-nagyon lehet manipulálni, mondta Veres András. Magyar Bálint oktatási miniszter hétfőn, a parlamentben napirend előtt, kérdésre válaszolva azt mondta: még jövőre is nagyobb lesz az egyházi iskolába járó gyermekek utáni támogatás, ám a fokozatos kiegyenlítés a cél.

Kik olvasnak gazdasági híreket?http://www.equest.hu/ValaszFogad.servlet?azonosito=126462241&userid=1234&userparams=002_03_1_12_2_1_05_04Ön tudja a választ?

Veres András szerint, ha az Oktatási Minisztérium gazdasági államtitkárának állítása értelmében gyermekenként 100-110 ezer forintot kapnak iskoláik jövőre, akkor az az ideinél 3-3,5 milliárd forinttal kevesebbet jelent majd. A püspök szerint az egyház és a kormányzat kapcsolata sem kiegyensúlyozottnak, sem jónak nem mondható.

A katolikus egyház hat másik iskolafenntartó egyházzal együtt a napokban közös nyílt levélben is hangot adott tiltakozásának a 2005-ös költségvetésről szóló törvény tervezete miatt.