Csányi létrehozná a nagyadózók érdekképviseletét

Vágólapra másolva!
A vállalati és magánszférát az állam jelenleg arra használja, hogy adóztassa. Ez a helyzet elfogadhatatlan, és középtávon mindenképpen hátrányos a vállalatoknak és az államnak egyaránt - nyilatkozta Csányi Sándor. Az OTP elnök-vezérigazgatója szerint a helyzeten az javíthatna, ha a legnagyobb adózók hatékonyabban képviselnék érdekeiket az állammal szemben.
Vágólapra másolva!

Csányi Sándor szerint az elmúlt két-három évben drámaian csökkent a hazai vállalatok versenyképessége. A bankvezér úgy véli, hogy a mostani helyzet fennmaradása esetén először a gyengébb vállalatok vérezhetnek el, majd az így kieső bevételek újabb adók bevezetését eredményezhetik, amelyek a ma még versenyképes vállalatok csődjéhez vezethetnek. Ez a helyzet szükségessé teszi egy új és erős érdekképviselet megalakítását - nyilatkozta a távirati irodának a befolyásos üzletember.

Csányi Sándor szerint az lenne a normális, ha a legnagyobb adózók, beleértve a vállalatokat és magánszemélyeket, érdemben beleszólhatnának az adóztatás rendszerébe és a befolyó adóbevételek elköltésébe is.

Kamatcsökkentést sürget az OTP vezére is

Az OTP elnök-vezérigazgatója közölte: fenntartja korábbi álláspontját, amely szerint a sáveltolás rossz döntés volt. Ugyanakkor a forint túlértékelt és a kamatszintet indokolatlanul magas - mondta a bankvezér.

A magyar ipar versenyképessége drámaian romlott, az importőrök pedig indokolatlan versenyelőnyhöz jutottak. Ennek a helyzetnek a fenntartását az infláció újonnan publikált, novemberi mértéke nem indokolja, ezért szükséges a kamatszint további csökkentése - mondta Csányi Sándor.