Taroltak a magyar pálinkák a bécsi versenyen

Vágólapra másolva!
A százszázalékos párlatok számára rendezett idei bécsi versenyen tartoltak a a magyar pálinkák: összesen huszonnégy érmet nyertek el a hazai termelők, a gyártók mégis elégedetlenek - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb közép-európai megmérettetésként számon tartott Destillatán hat ország 142 főzdéjének 1200 terméke indult. Magyarországról hét üzem nevezett a versenyre, amelyek két nagy arany, öt arany, 11 ezüst és hat bronzérmet hoztak haza.

A szép sikerek ellenére a pálinkafőzéssel foglalkozó magyarországi cégek mégsem maradéktalanul elégedettek. A piaci szereplők véleménye szerint külföldön még nem ismerik, Magyarországon viszont már egyre kevesebben kedvelik ezt a szeszesital-fajtát.

A legoptimistább cégek szerint a 3,5 literes éves fejenkénti tömény-fogyasztásból csupán 3 decilitert tesz ki a pálinka. Ennek oka, hogy a vékonyabb pénztárcájú vásárlók inkább a kommersz italokat keresik, az igényesebb vásárlók pedig nem tudják, hogy a valódi pálinka nem azonos a talponállókban kínált silány minőségű italokkal - írja a Népszabadság.